Autor: Bret Metsküla • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadir Kale: Eesti äriringkond juhindub innovatsioonist

Telia Eesti finantsdirektor Kadir Kale.
Foto: erakogu
Möödunud aastal Telia Eestiga liitunud finantsdirektor Kadir Kale esineb Pärnu Finantskonverentsil ettekandega „Finantsplaneerimine uue generatsiooni telekomiettevõttes“. Telia Eestil on plaan muuta 2017. aastal oma finantsplaneerimise raamistikku: kavatsetakse loobuda traditsioonilisest eelarve ja plaani meetodist ning juurutada organisatsioonis uut moodi tööpõhimõtteid nii eesmärkide püstitamisel, prognoosimisel kui ka vahendite paigutamisel.

Kui raske on väljast tulnud juhil teha väga radikaalne juhtimisreform suures ja välja kujunenud organisatsioonis?

Selline samm pole kunagi kergete killast ja ma olen seda kogenud mitmel korral. Samas tunnistan, et Telia Eestis pole see üldse keeruline olnud. Loomulikult seisavad meil ees erinevad väljakutsed, kuid ma töötan andekate ja pühendunud professionaalidega, kes mõistavad meie ühiseid eesmärke ja strateegiat. Kindlasti aitab kaasa see, et olen mõnda aega Telia grupi erinevates ettevõtetes töötanud. Kõik see kokku muudab mu töö tunduvalt kergemaks.

Milliseid üllatusi on pakkunud Eesti ettevõtluskultuur? Kui erinev on see võrreldes näiteks Türgi ja Moldovaga?

Suurim üllatus on see, kuidas Eesti äriringkond juhindub innovatsioonist. See, kuidas eraettevõtted toetavad e-riigi arengut ja kui pühendunult nad seda teevad, on muljetavaldav ja unikaalne. Samuti naudin ma eestlastega töötamist, kuna erinevate projektide puhul asutakse kohe asja kallale ning kõigile oma küsimustele saad täpsed ja põhjendatud vastused.

Kuidas plaanib Telia tugeva hinnasurve tingimustes kasumlikkust säilitada?

Siin on kaks peamist suunda. Esmalt peame kasvama uute teenuste ja valdkondade vaates – see on äärmiselt oluline ning innovatsioonil on selle juures ka edaspidi võtmeroll. Teisalt panustame lihtsustamisele. Peame leidma nutikamaid ja targemaid võimalusi äri ajamiseks, mistõttu vaatame üle ja vajadusel kohendame kõiki oma peamisi tegevusprotsesse.

Mis on Teie 2017. aasta 3 peamist töist väljakutset?

Euroopa Liidu poolt kehtestatud rändlusteenuste regulatsioon, väga kiire palkade kasv siseriiklikul tasandil ning loomulikult see, et tagada ettevõttes toimuvate muudatuste ja lihtsustamiste puhul kõrge kvaliteet.

Mis teeb ühest finantsjuhist tõeliselt hea finantsjuhi?

Hea juht peab mõistma ja olema kursis nii kohalike kui ka globaalsete trendidega. See käib käsikäes ärile suunatud mõtteviisiga, et mängida ettevõtte strateegia kujundamisel üht põhirolli. 

Mis oli viimane hea raamat, mida Te lugesite?

Loen hetkel graafilise disaineri Aaron James Draplini raamatut “Draplin Design Co.: Pretty Much Everything”. Tegu on siira ja avameelse autobiograafiaga nii autori isiklikust teekonnast kui ka karjääri kujunemisest. Minu hinnangul on tegu üsna inspireeriva teosega.

Kadir Kalet saab pikemalt kuulata Pärnu Finantskonverentsil, kus ta esineb ettekandega „Finantsplaneerimine uue generatsiooni telekomiettevõttes”, milles räägib sellest,  kuidas muudab Telia Eesti 2017. aastal oma finantsplaneerimise raamistikku. Loe konverentsist pikemalt SIIN.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077