Autor: Indrek Kald • 18. juuli 2023

Triniti advokaat pankadele: kui riske mitte võtta, ei saa neid ka juhtida

Kui finantsasutused ei taha riske võtta, ei saa nad neid ju ka juhtida, kommenteerib Triniti advokaat Maarja Lehemets rahapesu tõkestamist.
Kohustatud isikute, näiteks finantsasutuste andmete kogumine peab olema proportsioonis võimaliku riskiga, räägiti saates "Triniti eetris".
Foto: Veiko Tõkman

“Isegi kui on virtuaalvääringu teenusepakkuja, kes suudab ära näidata, et ta on Eestis, päriselt ajab oma äri ja tal on korralik ja läbimõeldud rahapesu tõkestamise süsteem, ei saa ta ikka endale pangakontot, sest pangad on otsustanud, et nad mitte ei juhi seda riski, vaid ei võtagi seda,” rääkis advokaat kasvuvaludest rahapesuga seotud regulatsioonide juures.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077