Autor: Paavo Siimann • 15. november 2023

Eesti ettevõtjad investeerivad vähe nutikatesse IT‑lahendustesse

Võrreldes Skandinaaviamaadega investeerivad Eesti ettevõtjad mitmeid kordi vähem nutikatesse IT‑lahendustesse, tõdeti saates „Finantsuudised fookuses”.
Andres Aavik, Paavo Siimann ja Doris Põld.
Foto: Andres Laanem

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) tegevjuht Doris Põld ning tarkvaraarendusettevõtte FlowIT tegevjuht Andres Aavik leidsid, et endiselt proovitakse sageli hakkama saada Exceli ja e‑kirjade põhiste tööprotsessidega.

Majanduslanguse ajal on arukas automatiseerimist, digitaliseerimist ja robotiseerimist juurutada, sest meeskonnal on rohkem aega IT‑projektide elluviimisega tegeleda, rääkisid Põld ja Aavik.

Saates antakse nõu, kuidas läbi viia digiauditid, valida majandusarvestustarkvara, olla tark tellija ning kuidas analüüsida IT‑projektide tasuvust. Arutatakse, kuidas julgustada ettevõtjaid uusi IT‑lahendusi valima ja juurutama. Ka tuleb juttu küberturvalisusest ja tehisaju rakendamisest.

Saadet juhib Paavo Siimann.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077