Autor: Eveliis Vaaks • 29. november 2023

Maaülikooli finantsjuht: mu töö meeldib mulle, sest see ala ei seisa mitte kunagi paigal

„Kümnest taotletavast projektist saad ehk ühe, kusjuures projekti raha lüüakse mitmeks aastaks lukku ja seda ei saa vastavalt sisendhindade tõusule muuta,“ kirjeldas Maaülikooli finantsjuht Kaire Klaus praegust teaduse rahastamist.
Maaülikooli finantsjuht Kaire Klaus. Foto: Tago Kalbri

Maaülikooli peamiste finantsväljakutsena tõi Klaus välja tõsiasja, et kulud on hüppeliselt kasvanud igas valdkonnas, kuid tegevustoetused on viimastel aastatel näidanud väga tagasihoidlikku kasvu. Praegu riigieelarvesse kirjutatud kõrghariduse riikliku rahastuse suurenemine 15% järgneval neljal aastal aitab, kuid sellest on Klausi hinnangul vähe. “Meil on täiesti kriitiline vajadus investeerida, kuid vahendeid napib, sest õppe tegevustoetusest ja teadustegevuse baasfinantseerimisest tulenev raha suunatakse peamiselt ülikooli põhitegevusse” ütles ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077