Autor: Eveliis Vaaks • 14. detsember 2023

Statistikaameti finantsjuht: kõige kuumem märksõna on praegu nullbaasiline eelarve

Statistikaameti finantsjuhi Ave Sepiku sõnul on hetkel tema töös kõige kuumem teema nullbaasiline eelarve. “Statistikaamet kuulub rahandusministeeriumi haldusalasse, mis on üks kolmest ministeeriumist, mis esimeses laines nullbaasilise eelarvega edasi läheb,” selgitas Sepik.
Statistikaameti finantsjuht Ave Sepik. Foto: erakogu

Statistikaameti põhirahastus tuleneb Sepiku sõnul riigieelarvest, kuid lisaks valitsuse poolt kinnitatud statistikaprogrammile täidavad nad ka vajaduspõhiseid tellimustöid nii era- kui avalikust sektorist. “Tihti tellivad meilt statistikatöid ka erinevad asutused. Kui neil on selleks eelarve olemas, siis meie teostame töö,” ütles ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077