Autor: Marge Aasalaid • 25. november 2022

Advokaadibüroode TOP 2: Ellex Raidla sai turuliidrina osa suuremast osast 2021. aasta IPOde sajust

Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmper
Foto: Jake Farra
2021. aasta oli edukas kriisidevaheline aasta. Ühelt poolt oli koroonakriisi esimene ehmatus möödas ja majandus kiirelt taastunud. Teisalt sõda Ukrainas ja üleeuroopaline energiakriis polnud veel alanud ning inflatsiooni numbrid olid mõõdukad. Advokaadibüroode teise koha saanud Ellex Raidla jaoks läheb 2021. aasta ajalukku aga eelkõige IPOde aastana.

Eesti emitendid tegid kokku 14 väärtpaberite avalikku pakkumist, kusjuures 9 neist pakkumistest olid IPOd ehk esmased avalikud pakkumised. „Ellex Raidla on väärtpaberiturutehingute nõustajana konkurentsitu turuliider, olles nõustanud suuremat osa 2021. aasta tehingutest. Märkimisväärseimateks tehinguteks olid Enefit Green’i IPO, mille väärtus oli 175 miljonit eurot; Tallinki aktsiate täiendav avalik pakkumine, mis tehti koroonamõjude leevendamiseks spetsiaalselt väljatöötatud lihtsustatud prospekti alusel; kinnisvaraarendaja Hepsori börsidebüüt, mis on põhinimekirja emitentidest enim ülemärgitud IPO,“ räägib uhkusega Ellex Raidla juhtivpartner Ants Nõmper.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077