Autor: Finantsuudised.ee • 27. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töökoha loomise toetuse maksmine pikeneb

Pikendatakse Ida-Virumaa ettevõtetele töökoha loomise toetuse maksmist veel aasta võrra.
Foto: pixabay.com
Valitsus otsustas pikendada aasta võrra Ida-Virumaa ettevõtetele töökoha loomise toetuse maksmist. Töötukassa ettepanekul lihtsustatakse ka toetuse taotlemist ja 20 töötu palkamiseks on nüüd ühe kuu asemel aega kaks kuud.

Kõigil tööandjatel, kes taotlevad toetust 2017. aastal ja võtavad kahe kuu jooksul tööle 20 inimest, on muudatuse kohaselt õigus saada toetust 12 kuud. Toetuse maksmise eeldus on töötajaga tähtajatu või vähemalt kuuekuulise töölepingu sõlmimine ja töökoht peab asuma Ida-Viru maakonnas.

Toetust saavad nüüd taotleda ka need ettevõtted, kelle jaoks 20 töötaja värbamine ühe kuu jooksul on keeruline, kuid kes on võimelised töötajaid värbama kahe järjestikuse kuu jooksul. Riik hüvitab ettevõtetele 50 protsenti töötaja brutopalgast.

Toetus on motiveerinud ettevõtjaid Ida-Virumaal töökohti looma, vähendades tööandja riske ja kulusid uute töötajate värbamisel ja töötamise esimesel aastal. Eelmise kuu lõpu seisuga oli töökoha loomise toetusega saanud kuues ettevõttes tööle üle 200 inimese. 

Toetuse maksmise tingimustega eeldatakse Ida-Virumaale luua 300 lisatöökohta. Selle aasta lõpuks on plaanis töökoha loomise toetusega tööle rakendada esialgse 625 asemel 925 töötut.

Töökoha loomise toetust on võimalik taotleda  1. maist 2016.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077