Autor: Finantsuudised.ee • 7. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahatarkus peab jõudma koolide õppekavasse

Rahaga ringikäimist ei õpetata piisavalt kodus ega koolis.
Foto: pixabay.com
Eesti inimeste finantskäitumise uuringud ütlevad, et rahaga ringikäimist ei õpetata piisavalt kodus ega koolis ja isegi kui teoorias ollakse tugevad, jäädakse sageli praktikas ikkagi hätta.

Rahatarkuse kuu tähelepanu on tänavu teismeliste harimisel selles, et unistuste elluviimiseks on vaja läbimõeldud tegutsemist ja väikestest tegudest saavad alguse suured. Tundide sõnum on, et nutikus rahaasjades aitab endale seatud eesmärke saavutada ja unistuse rajal püsida.

Sel aastal on kuu partnerkool Raeküla kool Pärnus. Eesti Pangaliidu tegevjuhi Katrin Talihärmi sõnul on partnerkooli tunnid sügavama teemakäsitlusega ja lisaks õpilastele saavad osaleda ka õpetajad ja lapsevanemad. „Mulluse pilootprojektiga kogesime, et rahatarkuse jagamine on tulemuslikum, kui teadmisi saavad samaaegselt lastega ka emad-isad ja õpetajad,“ selgitas Talihärm.

Pangaliidu tegevjuht lisas, et viieaastane kogemus rahatarkuse koolitundide andmisel näitab, et nõudlus tundide järele on väga suur ja samas ka seda, et vabatahtlikus korras inimeste harimise mõju jääb siiski liiga napiks.

„Kahjuks ei suuda Pangaliit koolide huvi täiel määral katta ja aeg on kindlasti ammu küps, et Eesti üldhariduskoolide õppekava osaks saaks püsiv finantskirjaoskuse andmine ja selleks ettenähtud temaatilised tunnid. Pangaliit on kindlasti valmis ka edaspidi aitama nii teadmiste kui inimestega, kuid vabatahtliku töö kõrvale peab tulema ka süsteemne ja pidev töö rahatarkusega,“ rõhutas Talihärm.

Kõikjal Eestis annavad sel kuul üldhariduskoolides vabatahtlikus korras temaatilisi tunde sadakond pangatöötajat kõigist liidu liikmespankadest ja nõudlus ületab kaugelt pakkumise. Eesti Pangaliidu korraldatava igakevadise rahatarkuse kuu moto on „Rahaasjade tark planeerimine aitab unistused ellu viia” ja sihtrühm põhikooli noored.

Allikas: Eesti Pangaliit

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077