Autor: Finantsuudised.ee • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähem kui kuu pärast peab olema valmis uute 50euroste kasutuselevõtuks

Uus 50eurone rahatäht
Aprilli alguses hakkavad Eesti Pank ja teised euroala keskpangad ringlusse laskma uue kujunduse ja täiustatud turvaelementidega 50euroseid rahatähti. Uute 50euroste sujuvaks kasutuselevõtuks on oluline, et ettevõtjad uuendaksid aegsasti rahakäitlusseadmeid ja oleksid kursis rahatähe uuendustega.

Uue seeria 50euroste rahatähtede kõige silmatorkavam muudatus on samasugune, nagu oli uutel 20eurostel: rahatähe paremal serval hologrammriba peal asub läbipaistev portreeaken. Portreeaken paistab läbi ja kui pangatähte vastu valgust vaadata, on aknas näha Europe portree. Ülejäänud turvaelemendid – Europe portreed kujutav vesimärk ja hologrammriba, smaragdroheline number ja reljeefsed jooned rahatähe servadel – on samad, mis uutel 5-, 10- ja 20eurostel.

„Uut rahatähte tuleb vastu võtta ka siis, kui tehnilised uuendused on tegemata või rahatuvastusseadet ei ole. Kõikide rahatähtede ehtsust on võimalik tuvastada käsitsi ja seda saab teha nii professionaalne sularahakäitleja kui ka iga tavaline inimene,“ märkis Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve. 

Uus 50eurone tuleb käibele 4. aprillil. Uute rahatähtedega maksmine läheb sujuvalt, kui kaupmehed uuendavad rahakäitlusseadmeid ja autentimisvahendeid. Selleks tuleb ühendust võtta seadmete tarnijatega.

Esimese seeria rahatähed ehk praegu kasutusel olevad 50eurosed kehtivad ka edaspidi. 

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077