28. märts 2017

Pangad ootavad kiiremat majanduskasvu

Autor: pixabay.com

Suurpangad prognoosivad Eestile selleks aastaks üle 2% majanduskasvu ja inflatsiooni taastumist, kirjutab Äripäev.

Kui eelmisel aastal jäi majanduskasv 1,6% juurde, siis sellelt aastalt ootavad SEB ja Swedbank 2,2%list SKP tõusu. Nordea on enda värskes prognoosis veelgi optimistlikum ja prognoosib koguni 2,5%list majanduskasvu.

Majanduskasv kiiremaksJärgmisel aastal peaks majanduskasv pankade hinnangul tänavusega võrreldes veidi kiirenema, ehkki kõrgemat kui 3%list kasvu prognoosib vaid SEB.Pankadega enam-vähem samal nõul on Euroopa Komisjon, mis ootab enda veebruaris avaldatud prognoosis Eestile tänavu 2,2%list majanduskasvu, mis järgmisel aastal peaks kiirenema 2,6%ni.Inflatsioon tagasiKui eelmisel aastal kasvasid harmoniseeritud tarbijahinnad vaid 0,8%, siis sel aastal ootavad kõik pangad inflatsiooni taastumist. Tarbijahinnad peaksid SEB prognoosi järgi tänavu kasvama 2,8%, Nordea ja Swedbanki hinnangul aga isegi 3%.Järgmisel aastal peaks inflatsioonimäär kõikide pankade hinnangul olema tänavusest veidi aeglasem, ent siiski vähemalt 2,4%.Nordea avaldas enda viimase majandusprognoosi märtsis, SEB veebruaris ja Swedbank jaanuaris. 

Autor: Märt Belkin, Äripäev

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Liina LeitenFinantsuudised.ee juhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077