28. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangad ootavad kiiremat majanduskasvu

Foto: pixabay.com
Suurpangad prognoosivad Eestile selleks aastaks üle 2% majanduskasvu ja inflatsiooni taastumist, kirjutab Äripäev.

Kui eelmisel aastal jäi majanduskasv 1,6% juurde, siis sellelt aastalt ootavad SEB ja Swedbank 2,2%list SKP tõusu. Nordea on enda värskes prognoosis veelgi optimistlikum ja prognoosib koguni 2,5%list majanduskasvu.

Majanduskasv kiiremaksJärgmisel aastal peaks majanduskasv pankade hinnangul tänavusega võrreldes veidi kiirenema, ehkki kõrgemat kui 3%list kasvu prognoosib vaid SEB.Pankadega enam-vähem samal nõul on Euroopa Komisjon, mis ootab enda veebruaris avaldatud prognoosis Eestile tänavu 2,2%list majanduskasvu, mis järgmisel aastal peaks kiirenema 2,6%ni.Inflatsioon tagasiKui eelmisel aastal kasvasid harmoniseeritud tarbijahinnad vaid 0,8%, siis sel aastal ootavad kõik pangad inflatsiooni taastumist. Tarbijahinnad peaksid SEB prognoosi järgi tänavu kasvama 2,8%, Nordea ja Swedbanki hinnangul aga isegi 3%.Järgmisel aastal peaks inflatsioonimäär kõikide pankade hinnangul olema tänavusest veidi aeglasem, ent siiski vähemalt 2,4%.Nordea avaldas enda viimase majandusprognoosi märtsis, SEB veebruaris ja Swedbank jaanuaris. 

Autor: Märt Belkin, Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077