Autor: Finantsuudised.ee • 27. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB maksis dividendidelt 7,5 miljonit eurot tulumaksu

SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik.
Foto: Raul Mee
EB Eesti maksis 2017. aasta esimeses kvartalis emaettevõttele 30 miljonit eurot dividende, millelt tasuti Eesti riigituludesse 7,5 miljonit eurot ettevõtte tulumaksu, teatas pank pressiteates.

SEB dividendimaksed emaettevõttele on aasta-aastalt suurenenud. Eelmisel aastal maksis SEB Eesti dividende summas 20 miljonit eurot ja 2015. aastal 10 miljonit eurot. Viimasel kolmel aastal on SEB Panga grupp tasunud erinevate maksudena, sealhulgas töötajatelt kinnipeetud maksudena, riigikassasse 67,7 miljonit eurot.

SEB esimese kvartali tulud kasvasid aastases võrdluses 10,9%. Samas mõjutas kvartali puhaskasumit suurenenud dividendidelt makstud tulumaks. SEB Eesti üksused lõpetasid 2017. aasta esimese kvartali 12,5 miljoni euro suuruse puhaskasumiga. 2016. aasta esimese kvartali lõpetas SEB 12,8 miljoni euro suuruse puhaskasumiga.

SEB tegevustulud ulatusid esimeses kvartalis 35,3 miljoni euroni (31,8 mln 2016. aasta esimeses kvartalis) ning tegevuskulud 15,3 miljoni euroni (14,8 mln 2016. aasta esimeses kvartalis). Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2017. aasta esimeses kvartalis 0,1 miljoni euro ulatuses (2016. aasta samal perioodil vähendas pank 0,7 mln euro ulatuses eraldisi).

SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik kommenteeris SEB Eesti üksuse tegevust, sh innovatsioonikeskuse loomist ja mitme digiuuenduse kasutusele võtmist: „Ootus, et Eesti jõuab elatustasemelt järele Euroopa riikidele, saab täituda vaid siis, kui meie majanduskasv on Euroopa riikide esimeste hulgas. Viimasel kahel aastal on Eesti majanduskasv olnud Euroopas vastavalt 23. ja 20. kohal ja sellise tempo jätkumisel ei saavuta me loodetud elatustaset mitte kunagi. Kui me oleksime suutnud viimased 10 aastat hoida ELi kõige kiiremat majanduskasvu, siis oleks Eesti majandus täna kaks korda suurem. SEB on võtnud majanduselu hoogustamises aktiivse rolli ja me tulime esimeses kvartalis välja mitme uuendusega, mis võimaldavad meie klientidel teha oma arengus sammu edasi.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077