Autor: Finantsuudised.ee • 23. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise avas ettevõtetele virtuaalkonto

Taavet Hinrikus
Foto: Andres Haabu
TransferWise teatas täna uue ettevõtetele mõeldud teenuse ülemaailmsest turuletulekust. Borderless (eesti k piirideta) virtuaalkonto võimaldab ettevõtetel valuutaülekandeid saata ja vastu võtta sama lihtsalt, nagu toimetaksid nad sihtkohariigis kohapeal.

Virtuaalkonto abiga saavad ettevõtted tegutseda välisriikides nii, nagu omaksid nad kohalikku pangakontot. Virtuaalkontol on võimalik raha hoida ja konverteerida 15 erinevas valuutas ja taotleda kontonumbrit euroalas, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides; valuutade ja riikide arv täieneb edaspidi. Veel käesoleval aastal toob TransferWise turule sarnase toote ka eraklientide jaoks. Kontole lisandub kaart, mis võimaldab raha välja võtta või kaardimakseid teha.

Borderless konto avamine on tasuta, puuduvad igakuised hooldus- või teenustasud ja ka oma kontole raha vastuvõtmine on tasuta. Erinevate valuutadega tehingute puhul tuleb oma kontolt ülekande tegemisel sarnaselt TransferWise’i olemasolevale teenusele maksta väike ja selgesti mõistetav teenustasu, valuutavahetus toimub vastavalt keskkursile.

TransferWise’i kaasasutaja ja tegevjuhi Taavet Hinrikuse sõnul on pangatoimingud olnud läbi aegade ettevõtete jaoks äärmiselt kulukad, eriti olukorras, kus äri on rahvusvaheline. Isegi alternatiivid nagu PayPal on väikeettevõtjate jaoks liiga kallid. „Oma klientidelt kuuldud tagasiside põhjal leidsime, et TransferWise võiks siinkohal midagi ära teha. Seepärast tulimegi välja mõttega Borderless virtuaalkontost, mida ei piira riigid ega erinevad valuutad. Konto annab piiriülestele ettevõtetele enam tegevusvabadust ja parema kontrolli oma rahaasjade üle,” selgitas Hinrikus.

Ettevõtted saavad Borderless kontol hoida raha 15 erinevas valuutas: Briti nael, euro, USA dollar, Austraalia dollar, Uus-Meremaa dollar, Jaapani jeen, Hongkongi dollar, Singapuri dollar, Kanada dollar, Šveitsi frank, Poola zlott, Ungari forint, Rootsi kroon, Norra kroon ja Taani kroon.

TransferWise’i teenust kasutab täna enam kui miljon inimest kuus, tehes platvormi kaudu makseid enam kui ühe miljardi euro väärtuses. Sellega hoiavad kliendid iga päev kokku enam kui 1,5 miljonit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077