Autor: Finantsuudised.ee • 2. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise kaasas 280 miljonit dollarit

TransferWise'i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: Eiko Kink
Aasta alguses kasumisse jõudnud rahvusvaheline finantstehnoloogiafirma TransferWise teatas täna 280 miljoni dollarilise investeeringu kaasamisest.

Investeerimisringi juhtinvestorid olid varahaldusettevõte Old Mutual Global Investors (OMGI) ja Silicon Valley riskikapitalifirma IVP, mille portfelli kuuluvad muu hulgas SNAP, Dropbox ja Twitter.

IVP partneri Jules Maltzi sõnul investeerivad nad Euroopa ettevõtetesse küll harva, ent nii head võimalust lihtsalt ei saanud kasutamata jätta: „TransferWise on üks maailma põnevamaid tehnoloogiaettevõtteid ja oleme nende tegevusel aastaid silma peal hoidnud. Meil on hea meel panustada nende eesmärki teha õiglane piiriülene rahahaldusteenus kõigile kättesaadavaks.“

Uute investoritena liitusid Silicon Valley taustaga Sapphire Ventures, Jaapani ettevõte Mitsui ja USA-Jaapani riskikapitaliettevõte World Innovation Lab. Ringis osalesid ka varasemad investorid Richard Branson, Andreessen Horowitz ja Baillie Gifford. Kokku on ettevõte investoritelt kaasanud 397 miljonit dollarit.

Hetkel keskendub TransferWise borderless-virtuaalkonto teenuse arendamisele ning tegevuse laiendamisele Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna kasvavatel turgudel. Tulevikuplaanid hõlmavad laienemist Indiasse.

TransferWise’il on rohkem kui kaks miljonit klienti ja ettevõte võimaldab ülekandeid 750 valuutasuunas. TransferWise‘i kliendid liigutavad platvormi abiga iga kuu rohkem kui üks miljard eurot, säästes traditisiooniliste teenustega võrreldes iga päev 1,5 miljonit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077