Autor: Finantsuudised.ee • 15. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeettevõtjate halduskoormus väheneb oluliselt

Foto: pixabay.com
Riigikogus võeti vastu auditoortegevuse seaduse parandusettepanek, mille tulemusel ühe ja kahe aktsionäriga aktsiaseltsidel ei ole edaspidi auditikohustust.

Seaduseelnõu parandusettepaneku järgi on raamatupidamise aastaaruande audit kohustuslik igale aktsiaseltsile, millel on kolm või enam aktsionäri.

„Taasiseseisvumise järel, kui Eestis alustati hoogsalt ettevõtlusega, kasutasid tuhanded inimesed selleks aktsiaseltsi ettevõtlusvormi. Teatavasti on aktsiaseltsidel rangemad nõuded ja kohustus raamatupidamise aastaaruannet auditeerida. Täna heakskiidetud seadusemuudatusega on need perefirmad võrdsed osaühingutega ehk kui ettevõttes on alla 30 töötaja ja käive all kahe miljoni euro, siis nad vabanevad auditikohustusest,“ selgitas majanduskomisjoni liige Aivar Kokk.

Koka sõnul on Eestis veidi üle 1500 ühe või kahe aktsionäriga väikeaktsiaseltsi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077