Autor: Finantsuudised.ee • 22. juuni 2017

Fitekist sai Eesti riigiasutuste koostööpartner

Karl-Eric Schneider
Autor: erakogu

Finantstehnoloogia ettevõte Fitek alustas Eesti riigiasutustele arvehalduse täislahenduse pakkujana. Alates 20. juunist võtab Fitek vastu ja töötleb riigiasutustele saadetavaid ostuarveid ning saadab välja müügiarveid.

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider rõõmustas, et Eesti riik hakkas kasutama just nende arendatud mobiilset veebipõhist arveringlussüsteemi.

„Süsteem on integreeritud riigiasutuste kasutatava majandustarkvaraga SAP. Nüüd saavad tuhanded riigiametnikud arveid kontrollida mistahes maailma paigas ja neid kinnitada kasvõi mobiilis ühe pöidlavajutusega. Lahendus võetakse kasutusele erinevates asutustes alates Tallinna Balletikoolist kuni riigikohtu ja välisministeeriumini,” selgitas Schneider.

Eesti avalikus sektoris hakkab paberarvete aeg mööda saama. Eesti riik saab umbes 400 000 ostuarvet aastas, Fitek digiteerib saabuvad arved ja muudab masinloetavaks. Seega puudub vajadus arvete käsitsi töötlemiseks, mis hoiab märkimisväärselt kokku riigiametnike aega ja asutuste raha.

Lahenduse kasutuselevõtt võimaldab ühtlasi Eesti riigil täita Euroopa Liidu direktiivi, mis sätestab avaliku sektori asutustele e-arvete vastuvõtu kohustuse.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Fitek Grupi auditeerimata käive Balti riikides oli 2016. aastal 11,6 miljonit eurot.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077