Autor: Finantsuudised.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: videokõne teel saadavad teenused muudavad pangateenuse maastikku

Foto: Veiko Tõkman
SEB äriklientidele eelmise aasta lõpust ja selle aasta maist eraklientidele videokõne kaudu kättesaadavad teenused tõid olulisi muutusi nii kliendisuhetesse kui ka panga igapäevatöösse.

Panga sõnul tõi uus teenindusmoodus välja välismaal viibivate klientide suure nõudluse oma pangaga side hoidmise järele. Liikuvamaks muutunud elanikkond ei taha enam olla geograafiliselt seotud kindla kohaga, vaid eelistab ühtse kvaliteediga teenust talle sobival ajal ja kohas.

Alates maist, kui eraklientidele tutvustati terviknõustamist videokõne vahendusel, suurenes panga sõnul oluliselt Eesti mitteresidentidest klientide aktiivsus. Pea kahe kuu jooksul toimusid nõustamissessioonid klientidega Araabia Ühendemiraatidest, Hollandist, Inglismaalt, Norrast, Soomest, Rootsist, Saksamaalt, Belgiast ja mitmest teisest riigist. Ärikliendid avasid videokõne vahendusel ka pea 100 uue firma kontot.

„Seni olime harjunud suhtlema oma kohaliku kliendiga. Nüüd saab päeva jooksul suhelda kliendiga Euroopast ja Aasiast ning pakkuda neile igas SEB kontoris viibides parimat teenust. Oma töös ma näen, et liikuvamad, aktiivsemad inimesed on pankade kolimist kaugkanalitesse juba oodanud,“ ütles SEB nõustaja Piret Soidla.

Pea kõik kliendid, kes on võtnud pangaga ühendust videokõne kaudu, asuvad panga esindaja sõnul kõne ajal kodus, suvilas või oma ettevõtte kontoris. Erilise populaarsuse on terviknõustamise teenus võitnud aga lastega kodus olevate vanemate seas, kes kasutavad vanemapuhkuse võimalust, et panna paika pikaajalisemad finantsilised plaanid.

„Käivitades pangakohtumist videokõne vahendusel, eeldasime, et see on eelkõige teenus pangakontoritest eemal elavatele klientidele ning neile, kelle elurütm ei luba kulutada aega kontori külastuse peale. Reaalsuses näeme, et teenuse kasutajaid on oluliselt rohkem. Vaadates veel esmaseid arenguid, arvan, et lähima 2 aasta jooksul kolivad pooled nõustamised kaugkanalitesse, äriklientide asjaajamised aga ilmselt veelgi suuremas mahus,“ lisas SEB segmendijuht Triin Raudsepp.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077