Autor: Finantsuudised.ee • 3. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norris Koppel: finantsregulaator olgu avatud meelega

Norris Koppel
Foto: erakogu
Eesti on Euroopast vaadatuna kõrgelt hinnatud oma innovaatiliste finantstehnoloogiliste lahenduste poolest. Et saaksime rääkida Tallinnast kui arvestatavast finantskeskusest, oleks suuresti vajalik veel kohaliku finantsregulaatori avatud meel ja toetus, tõdeb 20 riigis tegutseva pangateenuse Monese asutaja ja juht Norris Koppel.

„Kindlasti aitaks kaasa avatud meelega ja ustega regulaator, kes koostöös finantssektori ettevõtetega on valmis uute teenuste ja kiiresti muutuva maailmaga seotud innovatsiooniks. Aktiivne, tugev ja avatud regulaator aitaks kindlasti kaasa Eesti muutumisele finantsinnovatsiooni üheks keskuseks Euroopas,“ ütles Koppel.

Suurbritannia finantsregulaator on oma julge tegevusega selles soliidse edumaa saanud ja Luksemburgi, Iirimaa, Prantsusmaa ning ka meie naaberriik Leedu astuvad jõudsaid samme. „Väikese ja kiire riigina suudaksime avatud meelega teistele veel järele ning möödagi jõuda,“ toonitas Koppel. 

Üha rohkem on tehnoloogiasektoris tegutsevate ettevõtjate sõnul Euroopas juttu ka ühtse digituru elluviimisest ning selle vajalikkusest – viimaseks positiivseks sammuks selles suunas peetakse mobiilikõnede rändlustasude ühtlustamist. 

Tallinna ja Londoni kontoritega Monese juhi sõnul on suisa vastuvõetamatu, et Eestist pole võimalik Euroopa Liidu liikmesriikide paljudest teenustest ikka veel kiiresti ja lihtsalt osa saada. „Ühtne digiturg annaks võimaluse Euroopa Liidu siseselt meist igaühel tarbida digiteenuseid mugavamalt, kiirelt ja geopiiranguteta,“ selgitas novembris Tallinnas toimuval rahvusvahelisel Fintech Forumil esinev Norris Koppel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077