Finantsuudised.ee • 20 november 2017

Mart Maasik: tehnoloogia areneb kohanemisvõimest kiiremini

Mart Maasik  Foto: Andres Haabu

Vaatenurk, nagu oleks finantstehnoloogia ettevõtted trüginud pankade mängumaale, on SEB Grupi innovatsioonijuhi Mart Maasiku sõnul muutumas. Täna aitavad fintech'id pankadel luua hoopis paremat kliendikogemust.

Kui seni on olnud finantsteenuste puhul domineeriv regionaalne tegevusmudel, siis euroopaülene digitaalne finantsteenuste turg võib olukorda muuta. „Selle mõju ulatus ja muutuse kiirus saavad pangateenuste valdkonniti ja kliendisegmenditi olema üpris erinevad,” ennustas Maasik FinanceEstonia Fintech Forumil.

Innovatsioon ja uuendused ei saa SEB innovatsioonijuhi hinnangul olla kunagi pelgalt ühe üksuse või valitud spetsialistide töökohustus. „Uuendusmeelne mõtteviis peab olema kaasaegses ettevõttes jagatud. Lisaks võimaldab uute tehnoloogiate ja analoogiate kasutuselevõtt õppida kiirelt uusi oskusi,” kinnitas Maasik.

Samas on raske näha ette võimalusi ja ohte, mida uued tehnoloogiad avada võivad. „Paratamatult on tehnoloogia areng kiirem kui inimeste kohanemise kiirus. Seega on pankadel keeruline olla ka ennetav ning väga avatud kõikidele digitaalsetele muutustele, mida sektor on läbimas,” lisas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Finantsuudised.ee toetajad:

Bret Metsküla
Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077