Autor: Finantsuudised.ee • 20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Maasik: tehnoloogia areneb kohanemisvõimest kiiremini

Mart Maasik
Foto: Andres Haabu
Vaatenurk, nagu oleks finantstehnoloogia ettevõtted trüginud pankade mängumaale, on SEB Grupi innovatsioonijuhi Mart Maasiku sõnul muutumas. Täna aitavad fintech'id pankadel luua hoopis paremat kliendikogemust.

Kui seni on olnud finantsteenuste puhul domineeriv regionaalne tegevusmudel, siis euroopaülene digitaalne finantsteenuste turg võib olukorda muuta. „Selle mõju ulatus ja muutuse kiirus saavad pangateenuste valdkonniti ja kliendisegmenditi olema üpris erinevad,” ennustas Maasik FinanceEstonia Fintech Forumil.

Innovatsioon ja uuendused ei saa SEB innovatsioonijuhi hinnangul olla kunagi pelgalt ühe üksuse või valitud spetsialistide töökohustus. „Uuendusmeelne mõtteviis peab olema kaasaegses ettevõttes jagatud. Lisaks võimaldab uute tehnoloogiate ja analoogiate kasutuselevõtt õppida kiirelt uusi oskusi,” kinnitas Maasik.

Samas on raske näha ette võimalusi ja ohte, mida uued tehnoloogiad avada võivad. „Paratamatult on tehnoloogia areng kiirem kui inimeste kohanemise kiirus. Seega on pankadel keeruline olla ka ennetav ning väga avatud kõikidele digitaalsetele muutustele, mida sektor on läbimas,” lisas ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077