Uudised Evelyn Liivamägi, maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja

Osalusoptsioonide maksuvabastus laieneb

Evelyn Liivamägi
MTA maksude osakonna juht Evelyn Liivamägi.Foto: Meeli Küttim

Käesoleva aasta suvel muudeti äriühingu osaluse müügiga kaasnevat optsioonide väljaostmise korda leebemaks – maksuvabastuse ulatus laienes ja sätestati erand, mille järgi saab alla kolme aasta hoitud optsioonide realiseerimisel kohaldada maksuvabastust.

Optsioon on tuletisinstrument, mis annab selle omanikule õiguse tulevikus konkreetsel ajal ja kindla hinnaga omandada osalus äriühingus. Osalusoptsiooni puhul on optsioonilepingu alusvara osalus tööandjas või äriühingus, mis kuulub tööandjaga samasse kontserni.

Kui tööandja soovib, et optsiooni realiseerimisest saadud tulu oleks maksuvaba, tuleb tal tulumaksuseaduse järgi sõlmida optsioonileping nii, et optsiooni andmise ja realiseerimise vaheline periood oleks vähemalt kolm aastat.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2017, 11:14

Finantsuudised.ee toetajad: