31. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis moodust, kuidas saada mõjuvõimsaks finantsliidriks

Lars Sudmann
Foto: erakogu
Finantsjuhid mängivad ettevõttes olulist rolli. Aga kuidas muutuda tavalisest andmete esitajast tõeliselt mõju avaldavaks finantsliidriks?

Tunne oma äri

Väga tähtis on oma äri hästi tunda. Mitte ainult numbreid, vaid ka lugu numbrite taga. Selle jaoks on kõigil finantsliidritel soovituslik minna ja oma ettevõtet tundma õppida – käia müügijuhtidega aeg-ajalt väljasõitudel, käia laos uudistamas või istuda arendajate seltsis. Õppida. Proovida näha, mis põhjused numbrite taga on. Ainult seda tehes on võimalik teisi tõeliselt mõjutada.

Muutu aruandjast ideede genereerijaks

Selle asemel et lihtsalt aruandeid ja numbreid esitada, jaga oma mõtteid ja arvamusi selle kohta, mida peaks tegema. Lase lahti aruandja mõttelaadist ja omanda seetõttu-peaksime-tegema-seda mõttelaad.

Kasuta oma ainulaadset helikopterivaadet, et areneda mõttejuhiks

Finantsinimesel on tihtipeale ligipääs üksuse või kogu ettevõtte üldpildile. See ei ole tähtis ainult aruandluse jaoks, vaid see on ka sinu ainulaadne panustamise ja tugevaks finantsliidriks olemise allikas.

Proovi leida huvitavaid analüüse, ülevaateid jmt oma vaatepunktist ning jaga neid regulaarselt – niimoodi saad kehtestada ennast ja oma ettevõtet mõttejuhtidena.

Prognoosid: leia kolm põhjust numbrite taga

Eriti siis kui sinu õlul on tulevikuplaanid ja -prognoosid, on oluline, et saaksid aru, mis on prognooside võtmetegurid ja milliseid neist su töökaaslased saavad mõjutada. Isegi kui olukord on tegelikult palju keerulisem, on oluline, et igaüks saaks tehtavad juhised ja fookuse.

Ole osa innovatsioonist

Finantsjuht on juba loomuldasa ühendatud süsteemide ja tehnoloogia uute arengutega (tehisintellekt, ennustav analüütika jne). Finantsliider saab istuda innovatsiooni juhiistmele, testides uusi süsteeme ja töötamise viise ning need ettevõttesse üle võtta.

Lars Sudmann on Pärnu Finantskonverentsi peaesineja, kes käsitleb suurt mõju avaldava finantsjuhtimise praktilisi strateegiaid ja võtmeuuringuid. Eriline rõhuasetus on pandud kommunikatsiooni võtmeküsimustele, ärimõjule ning samuti innovatsioonile nii tehnoloogias kui ka tööpraktikas, kuna finantsjuhid saavad end läbi selle luua arvamusliidritena.

Autor: Lars Sudmann, Bret Metsküla

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077