Autor: Finantsuudised.ee • 6. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste võlakirjad märgiti 10 miljoni eest täis

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak.
Foto: Andras Kralla
Mainor Ülemiste võlakirjade lisaemissioon märgiti maksimaalses mahus ehk 10 miljoni euro ulatuses täis, teatas ettevõte.

Nasdaq Tallinna juhatuse esimehe Kaarel Otsa sõnul rõõmustab üldisem trend, et Eesti ettevõtted kasutavad kapitaliturgu raha kaasamiseks järjest rohkem. 

„Emissioonide tulemuslikkuse vundament on kindlasti hästi juhitud ja ambitsioonikas ettevõte, samas ka nutikas plaan kaasata raha etappide kaupa ning hajutada võimsa mastaabiga projekti finantseerimine mitme rahastusallika vahel,“ märkis Ots, kelle sõnul annab Mainor Ülemiste emiteeritud võlakirjade First North turule kauplemiseks toomine investorkonnale ja teistelegi huvilistele täiendavat likviidsust ja võimaluse võlakirjadega vabalt kaubelda.

„Sisenesime võlakirjaturule kolm aastat tagasi ja selle aja jooksul oleme nüüdseks läbi viinud neli edukat märkimist,“ kommenteeris Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak pressiteate vahendusel. „2017. aasta sügisel kaasasime emissiooni esimeses etapis koos ülemärkimisega 2,65 miljonit eurot ning nüüd lõppenud mitteavaliku lisaemissiooni käigus maksimaalsed 7,35 miljonit eurot,“ selgitas Nõlvak.

Kokku soovis ettevõte Ülemiste City ärilinnaku laiendamiseks kahes etapis kaasata kuni 10 miljonit. Võlakirjaemissioonist saadavatest vahenditest rahastatakse paaristornina valmiva Öpiku maja büroohoone ja linnaku esimese kortermaja ehitust ning refinantseeritakse novembris 2015 emiteeritud kõrgema intressiga võlakirjad.

Nõlvaku kinnitusel oli lisaemissioon edukas kõigis kolmes Balti riigis ning selles osales kokku 108 investorit – nii fonde, kindlustusfirmasid, äriühinguid kui ka rohkelt eraisikuid.

Mainor Ülemiste põhitegevus on Ülemiste City ärilinnaku arendamine. 36 hektaril laiuvas linnakus tegutseb üle 380 ettevõtte, kus töötab ligi 10 000 inimest. Ülemiste Cityt arendavad Mainor Ülemiste ja Technopolis Ülemiste.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077