Autor: Finantsuudised.ee • 16. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luminori strateegiliseks nõustajaks saab Estonian Airi endine finantsjuht

Wade Stokes
Foto: Andras Kralla
Täna asub Luminoris strateegilise nõustajana tööle senine TransferWise’i operatsioonide juht Wade Stokes.

Stokes hakkab toetama Luminori juhtkonda strateegilise tegevuskava elluviimisel, panustades toodete ja teenuste meeskonna ning finants- ja riskimeeskonna töösse, teatas pank.

Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke ütles kommentaariks, et Luminor soovib kujuneda uue põlvkonna pangaks ja finantsteenuste pakkujaks, mis arvestab Baltimaade ettevõtete ja inimestega, ning seetõttu on Stokesi varasem kogemus finantstehnoloogia ja panganduse vallas panga jaoks väga väärtuslik.

Enne TransferWise’iga liitumist oli Stokes kolm aastat Estonian Airi finantsjuht ning varem on ta kaheksa aastat töötanud mitmesugustel ametikohtadel Swedbanki grupis, muu hulgas Eesti Hansapanga finantsjuhi ja pangagrupi finantsosakonna vanemanalüütikuna. TransferWise’is vastutas Stokesi juhitud meeskond ülekannete ja klientide raha kaitsmise eest.

„Luminoris hakkan tegelema juhatuse ja juhtkonna tasandi projektidega. Praeguses faasis, kuhu Luminor on oma ühinemise ja ülemineku protsessiga jõudnud, vajatakse lisajõude ning mul on väga hea meel tuua siia oma senine kogemus, et muutused toimuksid klientide jaoks võimalikult kiiresti ja tõhusalt,” ütles Stokes pressiteate vahendusel.

Wade Stokesi töökäik

2015–2018 ärioperatsioonide juht, TransferWise

2011–2015 finantsjuht, Estonian Air

2010–2011 vanemanalüütik, Swedbank

2009–2010 krediidiriskide aruandluse ja analüüsi juht, Swedbank

2008–2008 muutuste juhtimise osakonna juht, Swedbank Baltics

2006–2008 finantsjuht, Hansabank

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077