24. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis rakendamata või unustatud maksudest

Tallinna linn tõstis selle suve lõpus päevakorda turismimaksu, mida praegune kohalike maksude seadus kehtestada ei luba, aga linnavalitsuse arvates võiks lubada, et omavalitsuste tulubaasi tugevdada.
Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor
Foto: Urmas Kamdron

Jutt tulubaasist ei ole vale argument, sest kui nimetatud seadust vaadata, siis on kohalikele omavalitsusele lubatud maksude loetelu muudkui lühendatud ning praeguseks on alles jäänud reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks, parkimistasu, mootorsõidukimaks, loomapidamismaks ja lõbustusmaks. Neistki kolme viimast omavalitsused ei kasuta. Põhjus on peamiselt selles, et neid on ühel või teisel põhjusel keeruline koguda nii, et omavalitsus kõiki otseseid ja kaudseid kulusid arvestades plussi jääks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077