Autor: Finantsuudised.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Andres Haabu

BaltCap lõi uue 100miljonise fondi

BaltCap asutab uue 100 miljoni euro suuruse riskikapitalifondi, mis investeerib Balti- ja Põhjamaade varase ning kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse, teatas ettevõte.

BaltCap ning Jaapani riigi toetusega era- ja riskikapitaliinvestor JBIC IG Partners loovad koostöös 100 miljoni euro suuruse riskikapitalifondi, mis investeerib Balti- ja Põhjamaade varase ning kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse.

BaltCapi ja JBIC IG Partnersi 50/50 ühisettevõte JB Nordic Ventures keskendub peamiselt tehnoloogiasektori investeeringutele nagu näiteks autonoomsed sõidukid, digitervishoid, küberturvalisus, virtuaal- ja liitreaalsus, tehisintellekt ja asjade internet.

Fondi investorid on juhtivad Jaapani finantsinstitutsioonid ja tehnoloogiakorporatsioonid nagu Honda, Omron ja teised. Fondil on esindused Tallinnas, Stockholmis, Helsingis ja Tokyos ning tegevust alustatakse 2019. aasta esimeses kvartalis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077