Autor: Finantsuudised.ee • 11. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank sisenes Hollandi hoiuseturule

Inbank alustas hoiuste kaasamisega 17 miljoni elanikuga Hollandi turult. Madalmaadest kaasab Inbank hoiuseid Raisini platvormi abil, millega on varem edukalt hoiuseid kogunud ka Saksamaalt ja Austriast.
Inbanki tootearenduse juht Erkki Saarniit.
Foto: Ardo Kaljuvee

Hoiuste kaasamise eesmärk on toetada Inbanki rahvusvahelist finantseerimistegevust ning muuta raha kaasamine paindlikumaks ja kiiremaks.

Inbanki tootearenduse juhi Erkki Saarniidu sõnul pakub Inbank Hollandis tähtajalisele hoiusele kuni 1,40% suurust aastast intressimäära, mis on samas suurusjärgus Saksamaal ja Austrias pakutavaga. „Eelmise aasta lõpu seisuga ulatus meie Saksamaalt ja Austriast kaasatud hoiuste portfell ligi 150 miljoni euroni, mis näitab, et meie pakkumised on välisriikide elanikele väga atraktiivsed,“ ütles Saarniit.

Saarniidu sõnul on hoiustamise näol tegu väga madala riskitasemega säästmisviisiga, millega on siiski võimalik teenida arvestatavat tootlust. „Kõrge riigireitinguga Eesti pangandus on eurooplaste jaoks usaldusväärne ja stabiilne ning tagatisfondi süsteem annab klientide hoiustele igas pangas kuni 100 000 euro ulatuses garantii,” ütles Saarniit.

Raisini tegevjuhi Tamaz Georgadze sõnul on Inbank üks ettevõtte suurimaid partnereid Baltikumis ning esimene pank, kellega 2016. aastal regioonis koostööd alustati. „Inbankil on väga muljetavaldav ja innovaatiline meeskond ning meil on hea meel, et nad on esimeste seas, kellega koos ka Hollandist hoiuseid kaasama hakkame,” ütles Georgadze.

Lisaks hoiuste kaasamisele Hollandist plaanib Inbank 2019. aastal alustada hoiuste pakkumist ka Leedus avatava pangafiliaali kaudu. Endiselt jätkab Inbank hoiuste kaasamist Eestis.

Aastal 2015 pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti, Leedu ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa, Austria ja nüüd ka Hollandi turult.

Raisin on Saksamaal asutatud veebipõhine hoiuseplatvorm, mis on tegutsenud 2013. aastast, vahendades selle aja jooksul 66 panga hoiusepakkumisi enam kui 160 tuhandele inimesele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077