Autor: Finantsuudised.ee • 28. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki juht vabastati ametist

Swedbanki nõukogu esimees Lars Idermak ja uus juht Anders Karlsson (esiplaanil) andmas pärast aktsionäride koosolekut pressikonverentsi.
Foto: Liis Treimann
Swedbanki nõukogu vabastas täna hommikul kiiresti liikuva rahapesuskandaali valguses ametist panga praeguse juhi Birgitte Bonneseni.

„Viimase paari päeva arengud on tekitanud pangale tohutu surve. Seega on nõukogu otsustanud Birgitte Bonneseni ametist vabastada,“ ütles nõukogu esimees Lars Idermark.

Vahetult pärast juhi ametist lahkumise teadet lõpetati Swedbanki aktsiaga kauplemine hinnal 148,45 Rootsi krooni. Rahapesuskandaal on panga turuväärtusest pühkinud praeguseks ligi 6,7 miljardit eurot. Kauplemine on Nasdaqi sõnul peatatud kuni edasiste teadeteni.

Aga mis saab pangandusest? Tule aasta tähtsaimale finantskonverentsile ja saa teada.

Me ei tunne end ära

"Meil on olnud dramaatiline hommik," rääkis nõukogu esimees Lars Idermark aktsionäride koosolekul peetud kõnes. "Nõukogu palus Bonnesenil tagasi astuda, et taastada usk Swedbanki," tõdes ta. "Me ei tunne end selles negatiivses pildis ära," räägib Idermark ja lisab, et rahapesu võetakse väga tõsiselt. Uurima peab politsei ja tema sõnul on oluline mõista, et pank saab teha ainult ühe osa.

Baltimaades olevate äride üle on Idermark väga uhke ning siinset tööd võetakse tema sõnul väga tõsiselt. Eestis äri lõpetamist ta enda kõnes ei puuduta.

Peale nõukogu esimehe kõnet tulevad hääletusele kahe aktsionäri ettepanekud, kes mõlemad soovivad aktsionäride koosoleku edasi lükata. Ühe aktsionäri sõnul on eilsed sündmused liiga värsked ja küsimuste küsimimiseks tuleks korraldada uus koosolek. Mõlemad ettepanekud hääletati maha ning koosolek jätkub.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077