Autor: Finantsuudised.ee • 22. august 2019

Veriff lõi käed maailma juhtiva krüptovaluuta ettevõttega

Eesti tehnoloogiaettevõte Veriff alustas koostööd suure krüptovaluuta kauplemise platvormiga Blockchain, kinnitades nende jaoks inimese identiteedi, kõrvutades dokumendist, videokõnest, seadmest ja võrgust talletatud andmeid.
Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas.
Foto: Andres Haabu

Blockchain pakub ligipääsu krüptovaluutaga kauplemiseks ning tehingute kinnitamiseks, teenindades üle maailma miljoneid kliente eraisikutest suurettevõteteni.

Blockchain alustas Veriffi teenuse testimist aasta alguses ning on selle ajaga laiendanud teenust miljonite klientideni, kasutades isikute tuvastamiseks Veriffi tehnoloogiat. See on võimaldanud ennetada halbade kavatsustega klientide lisandumist kliendibaasi ja tõsta turvalisust küberpettuste vastu.

Blockchain Walleti juhi Xen Baynham-Herdi sõnul on ettevõte pühendunud sellele, et Blockchain kujuneks krüptovaluuta kasutajate kodupangaks.

"Mida intelligentsemaid tooteid me loome, seda vajalikumaks muutub isikute tuvastamine turvalisel, kuid kasutajasõbralikul viisil. Veriffi tehnoloogia on maailma tipptasemel ning nad on olnud meile suurepäraseks koostööpartneriks," rääkis ta.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on Blockchaini meeskond varasemalt kasutanud erinevaid verifitseerimisteenuse pakkujaid, ent teised ei suuda pakkuda sel tasemel teenust nagu Veriff.

"Isikute tuvastamine globaalsel skaalal pole lihtne ülesanne, kuid läbi partnerluse suudame arendada edasi kogu krüptotööstuse standardeid nii läbipaistvuse kui küberturvalisuse osas," ütles Kotkas.

Blockchain on kaasanud üle 70 miljoni dollari väärtuses investeeringuid muuhulgas sellistelt investoritelt nagu Lightspeed Venture Partners ja Google Ventures. Blockchaini juhatusse kuuluvad endine Barclay grupi tegevjuht Antony Jenkins, endine Skype´i operatsioonide juht Michael Jackson ja Lightspeed Ventures´i partner Jeremy Liew.

Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil, analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 3000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

Veriffi kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas. Viimase aastaga on Veriffi meeskond kasvanud 17 korda ning tänaseks töötab ettevõtte Tallinna kontoris üle 300 inimese.

Veriff on kaasanud 7,35 miljoni euro ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Jaan Tallinn, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes jpt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077