Autor: Rivo Sarapik • 2. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas muuta oma firma talendimagnetiks?

Veriffi juht Kaarel Kotkas on Põhja-Euroopa üks mõjukamaid noori juhte.
Foto: Veriff
Eesti ühe kiiremini kasvava töötajaskonnaga ettevõtte, idufirma Veriff pealik ja Põhja-Euroopa mõjukamaid noori juhte Kaarel Kotkas rääkis Äripäeva raadio saates "Juhi jutud", et seni värvatud aitavad firmasse meelitada oma ala tippe.

Läinud aastal kasvas Veriffi töötajaskond kaheksalt sajani ja käesoleva aasta keskpaigas peaks töötajaid olema 200. Veebruaris teatas ettevõte, et ühele kohale kandideerib tööle mitukümmend inimest üle maailma.

Sellise hulga inimeste palkamisel on Kotkase sõnul suurim väljakutse õige ja tugeva sõelaga värbamine. "Õnneks on see meil naturaalselt välja kujunenud. Seni liitunud on teinud lävendi väga kõrgeks ja uued tulijad on juba väga valitud," rääkis ta.

Kaarel Kotkast saab kuulata Pärnu Juhtimiskonverentsil.

Ettevõte on värvanud näiteks arendusjuhiks Skype Eesti endine tegevjuht Tiit Paananeni, turundusjuhiks endise LHV digitaalkanalite juhi Triin Uustalu ja äriarenduse juhiks endise Uber Baltikumi tegevjuhi Enn Metsar ning mitmeid teisi nimekaid tegijaid.

Kotka sõnul otsitakse ettevõttesse inimesi, kes on valmis võtma vastutust ja soovivad omal tööl näha oluliselt suuremat tulemust. "Kui on ettevõtte missioon paigas ja täpselt teada, mis on plaanid, siis ettevõtte kultuur mõistab, et kiire värbamine ja kasvamise protsess on üks viis jõudmaks järgmisele tasemele," selgitas ta. "Seetõttu on kultuur ka hästi tugev ja kokkuhoidev."

Enda sõnul räägib Korkas iga palgatava töötajaga, kuigi viimasel ajal on kasv nii kiireks muutunud, et võib nimedega eksida. Appi tulevad iganädalased peod ettevõttes. "Kui varem mõeldi, et miks idufirmad ainult tähistavad, siis tähistamine on üks juhtimisvahend, mis aitab kiires kasvus üksteist tundma õppida," ütles ta.

Kuidas viia soovitud ettevõtte kultuur iga töötajani, kelle alluvuses sooviks Kaarel Kotkas ise töötada ning miks ta alati talle antud nõu ei kuula, saad teada saatest "Juhi jutud" Äripäeva raadiost.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077