Villu Zirnask • 30 aprill 2020
Uudised
Ainult tellijale

Millal Enefit Greeni ja teiste ettevõtete börsile viimine jälle mõttekaks muutub?

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmas  Foto: Andras Kralla

Eesti valitsusel oli plaan viia Enefit Greeni vähemusosalus börsile selle aasta esimesel poolaastal. Kriis tõmbas plaanile järsult kriipsu peale. Millal võiks avaneda uus võimalus Enefit Greeni või teiste ettevõtete aksiate avalikuks müügiks?

PwC IPO-keskuse juht Ross Hunter ennustab ülevaates „Global IPO Watch Q1 2020“, et 2020. aastal on IPOde tegemise väljavaade väga segane seni, kuni tekib konsensus küsimuses, mis majandusest pärast karantiinide lõpetamist saab. Aasias, mis on koroonatsüklis ülejäänud maailmast eest, paistab esmaste avalike aktsiapakkumiste voog taastuvat. Euroopas ja Ameerikas aga ennustab PwC elavat jätkuemissioonide korraldamist, sest ettevõtted püüavad oma bilansse korda saada. See omakorda vähendab IPOde võimalusi – välja arvatud ettevõtetel, mis suudavad näidata, et nende äri pandeemia ajal õitseb.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077