Autor: Villu Zirnask • 30. aprill 2020

Millal Enefit Greeni ja teiste ettevõtete börsile viimine jälle mõttekaks muutub?

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmas
Foto: Andras Kralla
Eesti valitsusel oli plaan viia Enefit Greeni vähemusosalus börsile selle aasta esimesel poolaastal. Kriis tõmbas plaanile järsult kriipsu peale. Millal võiks avaneda uus võimalus Enefit Greeni või teiste ettevõtete aksiate avalikuks müügiks?

PwC IPO-keskuse juht Ross Hunter ennustab ülevaates „Global IPO Watch Q1 2020“, et 2020. aastal on IPOde tegemise väljavaade väga segane seni, kuni tekib konsensus küsimuses, mis majandusest pärast karantiinide lõpetamist saab. Aasias, mis on koroonatsüklis ülejäänud maailmast eest, paistab esmaste avalike aktsiapakkumiste voog taastuvat. Euroopas ja Ameerikas aga ennustab PwC elavat jätkuemissioonide korraldamist, sest ettevõtted püüavad oma bilansse korda saada. See omakorda vähendab IPOde võimalusi – välja arvatud ettevõtetel, mis suudavad näidata, et nende äri pandeemia ajal õitseb.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077