Autor: Tõlkinud Villu Zirnask • 30. mai 2020

Kuidas tasuta lõunate jahtimine viib alati finantskrahhini?

Foto: shutterstock.com
Erinevalt 2008. aastast kukutas finantsturgusid tänavu väline põhjus – pandeemia. Kuid ka sisemised ohud, kõige üldisemalt öeldes suur finantsvõimendus, tiksuvad nagu kellapomm ja võivad praegust majanduslangust võimendada või pikendada. Veebiajakirjale Knowledge@Wharton rääkis sellest, miks finantsvõimendusel põhinevated kvantitatiivsed investeerimisstrateegiad põhjustavad regulaarselt suuri krahhe, Jacobs Levy Equity Managementi kaasaustaja ja mitme investeerimisraamatu autor Bruce I. Jacobs.

Knowledge@Wharton: Raamatus „Too Smart for Our Own Good” („Liiga tark oma hüvanguks”) kirjutate te kvantitatiivsetest „tasuta lõuna“ investeerimisstrateegiatest, mis tekitavad turumulle, mis lõpuks lõhkevad, hävitades tohutu hulga rikkust. Kas näete sarnasust nende krahhide ja viimatise börsilanguse vahel?

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077