Uudised
Ainult tellijale

Euroopa Komisjon ja Eesti võimud pankadele: kasutage laenuvõtjate vastu kogu oma paindlikkust

Foto: shutterstock.com

Euroopa Komisjon julgustab oma tõlgendavas teatises laenude andmise edendamise kohta pankasid kasutama täielikult ära paindlikkust, mida võimaldavad kehtivad arvestuseeskirjad ja usaldatavusnõuded. Eesti võimud on komisjoni põhiseisukohtadega nõus ja toetavad neid.

Pärast eelmist kriisi on rahvusvahelise finantsaruandlusstandardi (IFRS) 9 kaudu laenukahju eraldiste tegemise suhtes kehtestatud rohkem tulevikku suunatud lähenemisviisi, sest tollal ilmnes, et paljudel pankadel oli liiga vähe laenukahju eraldisi, et katta kahjud laenuvõtjate makseviivituse korral. Praeguses kriisis tahavad võimud aga vältida ohtu, et selle lähenemisviisi kohaldamine toob automaatselt kaasa pankade krediidikahju eraldiste järsu suurenemise, mis vähendaks omakorda nende võimet anda klientidele laenu.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077