Autor: Anu Lill • 30. juuni 2020

Mida on vaja teada teise samba maksete peatamisest?

Erinevalt eelmisest kriisist on pensionisamba maksete jätkajatel sel korral võimalik saada pensionifondide positiivse tootluse korral lisakompensatsiooni.
Foto: shutterstock.com
Alates kolmapäevast, 1. juulist kuni järgmise aasta augusti lõpuni peatab riik suurema osa Eesti pensionikogujate lisamaksed teise pensionisambasse. Juhised selle kohta, kas ja mida tuleb pensionikogujal ette võtta, koostas rahandusministeerium.

Kui muidu panustab riik kohustuslikku pensionifondi (pensioni teise sambasse) 4 protsenti inimese pealt tasutavast sotsiaalmaksust, siis majanduskriisi tõttu otsustas valitsus need maksed peatada tänavu 1. juulist kuni järgmise aasta augusti lõpuni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077