Autor: Finantsuudised.ee • 9. oktoober 2020

Ebaseadusliku andmelekke tõttu pole kohtupidamine Danske rahapesuasjas enam võimalik

Foto: LIIS TREIMANN
2017. aastal Danske Banki Eesti filiaali rahapesukahtluse kontrollimiseks alustatud kriminaalmenetluses on ülimahuka andmelekke tõttu tekkinud pretsedenditu olukord, mis seab kahtluse alla õigusriikliku kriminaalmenetluse aluspõhimõtted.

„8. oktoobril esitasime Riigiprokuratuurile taotluse kriminaalmenetluse lõpetamiseks ja ühtlasi kuriteoteate kriminaalmenetluse alustamiseks selgitamaks välja isikud, kes lekitasid ebaseaduslikult kriminaalasja kohtueelse uurimise andmeid sisaldavad kriminaaltoimikud Itaalia meediaväljaandele l´Espresso. Kohtupidamine on sisuliselt viidud meediasse asjasse kaasatud isikute tahte vastaselt ja ebaseaduslikult, mistõttu on ka kaitsja tavapärasest praktikast erinevalt sunnitud erandkorras kriminaalmenetlust puudutavat probleemi avalikult käsitlema,“ kommenteerib juhtunut advokaadibüroo Magnusson vandeadvokaat Martin Hirvoja, kahe Danske rahapesukahtluse kriminaalmenetluses kahtlustatava kaitsja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077