Autor: Villu Zirnask • 11. november 2020
Ainult tellijatele

Uuring: emaettevõtetelt laenamise kasvuga kaasneb kodumaiste viivislaenude kasv

Eesti ettevõtete kogulaenukoormuses ulatub alternatiivsete rahastamismeetodite – grupisisene laenamine, välismaised pangalaenud, võlaväärtpaberid, laenamine teistelt reaalsektori ettevõtetelt ja kaubanduskrediit – osakaal 50%ni. Eesti Panga majandusteadlased uurisid, kuidas mõjutavad need ettevõtete kodumaiste laenude viivislaene.

Autor: shutterstock

Merike Kukk ja Natalia Levenko leidsid uurimistöös „Ettevõtete alternatiivsed rahastamisvahendid ja viivislaenud Eestis“, et välismaiselt emaettevõttelt laenamise suurenemine toob kaasa ettevõtete kodumaiste viivislaenude tõusu. See toimub ka siis, kui kodumaiste pangalaenude maht (suhtena SKPsse) ei muutu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077