Autor: Villu Zirnask • 18. november 2020

Tuleva aasta aprillis alata ähvardav tsiviilnõuete menetlemise tulv võib saada leevenduse

Foto: shutterstock.com
2021. aasta aprillis aegub hinnanguliselt kuni 80 000 eraõiguslikke nõuet, sest alates 2011. aasta aprillist kehtib seadus, et kohtuotsusega tunnustatud nõude ning muude täitedokumentidest tulenevate nõuete aegumistähtaeg on 10 aastat senise 30 asemel.

Neist kohtusse võib justiitsministeeriumi hinnangul jõuda pool või pisut enam. Sellisel juhul peaksid maakohtud olema valmis ühes aastas vastu võtma ja menetlema senisest enam kui poole rohkem tsiviilasju. Edaspidi aeguvate nõuete arv oluliselt väheneb, sest aeguvad nõuded lisanduvad ühe aasta kaupa.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077