Autor: Villu Zirnask • 18. november 2020
Ainult tellijatele

Tuleva aasta aprillis alata ähvardav tsiviilnõuete menetlemise tulv võib saada leevenduse

Autor: shutterstock.com

2021. aasta aprillis aegub hinnanguliselt kuni 80 000 eraõiguslikke nõuet, sest alates 2011. aasta aprillist kehtib seadus, et kohtuotsusega tunnustatud nõude ning muude täitedokumentidest tulenevate nõuete aegumistähtaeg on 10 aastat senise 30 asemel.

Neist kohtusse võib justiitsministeeriumi hinnangul jõuda pool või pisut enam. Sellisel juhul peaksid maakohtud olema valmis ühes aastas vastu võtma ja menetlema senisest enam kui poole rohkem tsiviilasju. Edaspidi aeguvate nõuete arv oluliselt väheneb, sest aeguvad nõuded lisanduvad ühe aasta kaupa.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077