Autor: Villu Zirnask • 13. detsember 2020
Ainult tellijatele

Analüüs: omandimaksu kehtestamisega saaks füüsilise isiku tulumaksu alandada kuni poole võrra

Autor: shutterstock.com

Omandimaksu kehtestamisega saaks füüsilise isiku tulumaksu alandada kuni poole võrra, hindab Margreta Joosep tänavu sisekaitseakadeemia finantskolledžis kaitstud lõputöös „Maksukoormuse tulumaksult omandimaksule nihutamise võimaluste hindamine Eesti näitel“.

Ta lisab, et maksukoormuse nihutamist tulult omandile takistab see, et registritel ei ole andmeid kõikide maksustatavate varade koguväärtuste kohta, ja tuleks luua süsteemid varade hindamiseks. Muutusteks on tema sõnul eelkõige vaja poliitilist otsust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077