Autor: Villu Zirnask • 13. detsember 2020

Analüüs: omandimaksu kehtestamisega saaks füüsilise isiku tulumaksu alandada kuni poole võrra

Foto: shutterstock.com
Omandimaksu kehtestamisega saaks füüsilise isiku tulumaksu alandada kuni poole võrra, hindab Margreta Joosep tänavu sisekaitseakadeemia finantskolledžis kaitstud lõputöös „Maksukoormuse tulumaksult omandimaksule nihutamise võimaluste hindamine Eesti näitel“.

Ta lisab, et maksukoormuse nihutamist tulult omandile takistab see, et registritel ei ole andmeid kõikide maksustatavate varade koguväärtuste kohta, ja tuleks luua süsteemid varade hindamiseks. Muutusteks on tema sõnul eelkõige vaja poliitilist otsust.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077