Autor: Villu Zirnask • 13. jaanuar 2021
Ainult tellijatele

Uuring: riigifirmade juhtide tasustamine on läbipaistev, aga vähe seotud tulemuslikkusega

Põhipalk on fikseeritud summa, aastane tulemustasu määratakse tulemustasustamise süsteemi järgi ning lisahüved on seotud töövajadustega – süsteem on selge ülesehitusega ja läbipaistev. Nõnda kirjeldab Eesti riigiettevõtete juhtide tasustamist Sten Mattias Oksaar mullu Tartu ülikoolis kaitstud magistritöös „Riigi osalusega ettevõtete tippjuhtide hüvitamine Eesti näitel“.

Autor: Raul Mee, fotograaf

Oksaare intervjuud hõlmasid kaheksa Eesti riigiettevõtte nõukogude liikmeid. Need ettevõtted olid: Eesti Energia AS, Riigi Kinnisvara AS, AS A.LA.R.A., AS Levira, AS Eesti Liinirongid, AS Tallinna Sadam, AS Hoolekandeteenused ja OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Need moodustavad 28% kõigi Eesti riigiettevõtete arvust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077