Autor: Finantsuudised.ee • 13. mai 2021

Maailma ehitustööstus juhib puidu toormehinna tõusu

"Kuna saematerjali puhul on tegemist globaalsete turgudega, siis mõjutavad muutused nii Eesti kui ka kõigi teiste piirkondade tootjaid ja tarbijaid," rõhutab Kaamos Timberi tegevjuht.

Kui aasta eest mõjutasid Euroopa ja Eesti puidutööstuse olukorda koroonakriisist tingitud tarneahela seisakud, siis sel aastal on puidutööstuse mõjutajaks peamiselt USA ehitussektor ja kriisist kiiresti taastuv Aasia turg, mistõttu on suurenenud nõudlus kasvatanud puidutoorme hindasid hüppeliselt, selgitas Kaamos Timberi tegevjuht Tõnu Bergmann.

„Alates koroonapandeemia algusest on puidutööstuse tarneahel olnud tugeva surve all. Saeveskitel üle maailma on olnud väljakutseks rahuldada kasvavat puidutoorme nõudlust. Mõju on avaldanud nii tööjõupuudus kui ka viivitused tarneahelate toimimises,“ selgitas Bergmann.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077