Autor: Daisy Pello, finantsuudised.ee juht • 30. september 2021

Sirje Potisepp: toidumaksud toovad ebasoovitavaid tagajärgi

Seoses Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldatud võimalusest tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, kontakteerus Finantsuudised Sirje Potisepa, Eesti Toiduainetööstuse Liit juhatajaga, et saada antud asjad natukene rohkem selgust.
Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja

"Mingeid arutelusid toidumaksude kehtestamiseks Eestis täna ei käi ning kriisist kriisi sammuvas majanduses ei olekski see tõsine jutt. Eestis on tehtud paar katset maksude abil tarbimist suunata: alkoholiaktsiisi ennaktempos tõstmine ja suhkrustatud (nii karastus- kui piimajookide) jookide maksustamine," ütleb Sirje Potisepp. Tema kohaselt on mõlemad debatid peetud ja tänaseks on need teemad loodetavasti laualt maas. Põhjus on sama – ei Eestis ega teistes arenenud majandustes pole toidukaupade maksustamine toonud kaasa loodetud rahvatervise alaseid mõjusid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077