Autor: Villu Zirnask • 14. juuni 2022

Riigikohus selgitas, kui palju peab EAS toetuse taotlejat nõustama

EAS otsustas 1. juunil 2020 jätta rahuldamata Ö Invest OÜ taotluse saada turismiatraktsiooni käibe languse osalise hüvitamise toetust. Tallinna Halduskohus jättis Ö Invest OÜ kaebuse rahuldamata, Tallinna Ringkonnakohus tühistas EASi otsuse, lõplik seisukoht kujundati riigikohtus.
Villu Zirnask, majandusajakirjanik

EAS-i hinnangul ei saanud ettevõtte pakutavat teenust pidada turismiatraktsiooniks, sest määruses nimetatud piletiga sissepääsu all peetavat silmas, et külastajal on võimalik tulla külastusaegadel muuseumisse või külastuskeskusesse ja tarbida seal teenuseid ilma eelneva broneeringuta. Ö Invest aga ei pakkunud teenuseid piletiga sissepääsu, vaid tema ettevõtluse sisuks oli pakkuda hinnapakkumise ja eelneva broneeringu alusel Viirelaiul erinevaid teenuseid (korraldada üritusi, pakkuda toitlustust, majutust ja transporti saarele).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077