Autor: Finantsuudised.ee • 7. oktoober 2022

Euroopa Liit võtab ette krüptovara teenuste põhjaliku reguleerimise

Krüptovarade valdkond on seni olnud reguleerimata või reguleeritud väga vähesel määral. Euroopa Liidu krüptovaraturgude määrus toob senisega võrreldes kaasa täiendavad regulatiivsed nõuded nii krüptovara pakkumisele kui krüptovarateenuse osutajatele.
Euroopa Liit püüab krüptoturu arengule järele jõuda.
Foto: EIBNER/EXPA/Michael Gruber, Scanpix

Ellex Raidla advokaadi Anneli Krunksi sõnul on tegemist esimese niivõrd laiapõhjalise üleeuroopalise regulatsiooniga krüptovarade valdkonnas. „Seni on Euroopa tasemel reguleeritud üksnes teatud liiki krüptovarasid, näiteks virtuaalvääringuid ning ka neid vähesel määral. Konkreetselt krüptovarasid ei ole Euroopa tasemel aga siiani reguleeritud,“ rääkis Krunks. „Krüptovarade valdkond areneb meeletu kiirusega ning regulatsioon hakkab nüüd reaalsele elule lihtsalt järele jõudma.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077