Autor: Villu Zirnask • 23. november 2022

Euroopa Kohus: äriühingute tegelikke kasusaajaid käsitlev teave ei pea olema üldsusele kättesaadav

Euroopa Kohus otsustas, et rahapesuvastase direktiivi säte, mis näeb ette, et liikmesriikide territooriumil registreeritud äriühingute tegelikke kasusaajaid käsitlev teave peab olema igal juhul üldsusele kättesaadav, on kehtetu.
Euroopa Kohtu president Koen Lenaerts kohtus otsust ette lugemas,

Sellise otsuseni viinud kohtuvaidluses esitasid üks Luksemburgi äriühing ja sellise äriühingu tegelik kasusaaja, kes mõlemad olid edutult taotlenud Luksemburgi äriregistrilt üldsuse juurdepääsu piiramist neid käsitlevale teabele, Luxembourgi piirkondlikule kohtule kaks hagi. See kohus esitas Euroopa Kohtule mitu eelotsuse küsimust, mis puudutavad rahapesuvastase direktiivi teatavate sätete tõlgendamist ja kehtivust Euroopa Liidu põhiõiguste hartat arvestades.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077