Autor: Finantsuudised.ee • 13. detsember 2022

Luminor: intressitõusud võivad pidurduda

Arenenud turgudel hoiab positiivseid meeleolusid üleval lootus inflatsiooni tipu läbimisest, mis tähendab võimalust edasiste intressitõusude pidurdumiseks, kirjutab Luminori privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose värskes turuülevaates.
Luminori privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose.
Foto: Liis Treimann

Kalle Kose sõnul olid pärast tujukat novembri algust finantsturgude tootlused positiivsed, kuid ebakindlus püsib. „Peamine tegur, mis arenenud turgudel positiivset mõju avaldas, oli lootus, et oleme juba jõudnud inflatsiooni tippu ja see hakkab aeglustuma,“ ütles Kose. „Kui inflatsioon oleks juba haripunkti saavutanud, võimaldaks see USA Föderaalreservil oma rahapoliitika karmistamise hoog maha võtta.“

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077