Autor: Finantsuudised.ee • 7. juuni 2023

SME Bank ja Euroopa Investeerimisfond sõlmisid enam kui 37 miljoni eurose tagatislepingu

Leedus asutatud neopank SME Bank ja Euroopa Investeerimisfond sõlmisid InvestEU programmi raames uue tagatislepingu, millega tagatakse enam kui 37 miljoni euro ulatuses uute laenude portfelli mikro- ja väikeettevõtetele ning väikestele keskmise turukapitalisatsiooniga ettevõtetele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Hollandis.
Väikeettevõtetele tekib juurde finantseerimisvõimalusi.
Foto: SME Bank

Lepinguga antakse laenutagatised kolmes peamises valdkonnas: jätkusuutlikkus, innovatsioon ja digitaliseerimine ning mikrorahastamine. Kokkulepe sai teoks InvestEU programmi toel. „Mul on hea meel, et Eesti väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted saavad juurdepääsu sellele ainulaadsele programmile, mis võimaldab neil muuta oma äri konkurentsivõimelisemaks, nutikamaks ja kaasaegsemaks,“ ütles SME Bankiga ühte kontserni kuuluva SME Finance’i Eesti filiaali juht Reelika Sõnitsar.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077