Autor: Marge Aasalaid • 14. juuni 2023

Mihkel Nestor: ees on 2 intressitõusu, aga investeeringutega tasub jätkata

Hoolimata kõrgematest intressidest, tasub siiski jätkata investeerimist, muidu pole ühel hetkel üldse kuskile investeerida, andis SEB analüütik Mihkel Nestor ettevõtjatele soovituse.
SEB analüütik Mihkel Nestor
Foto: Jake Farra

Et euroala keskmine inflatsioon ületab veel oluliselt Euroopa Keskpanga soovitud taset, siis jätkatakse lähiajal veel intressitõusudega. Neljapäeval on oodata taas 0,25 protsenist intressimäära tõusu ning SEB analüütiku Mihkel Nestori sõnul on järgmist intressitõusu oodata juba juulis. "Keskpank ilmselt säilitab karmi tooni, aga pigem on hetkel oodata ikkagi vaid kahte intressimäärade tõstmist,” rääkis Nestor. Eesti Inflatsioon on aeglustumas tänu soodsamatele energiahindadele ja eelmise aasta kõrgemale võrdlusbaasile, aga pole loodetud tempos langenud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077