Autor: Finantsuudised.ee • 7. juuli 2023

Era- ja riskikapitali fondides on uute investeeringute ootel üle miljardi euro

Eesti, Läti ja Leedu era- ja riskikapitali fondid kaasasid möödunud aastal investeeringutena rekordilised 300 miljonit eurot, kasvatades kaasatud kapitali mahtu võrreldes aasta varasemaga üle 130%. Baltimaade fondides on uute investeeringute ootel 1,1 miljardit eurot.
Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) tegevjuht Kadri Lindpere.
Foto: Laura Nestor

KPMG Baltics Deal’si meeskonna era- ja riskikapitali turu analüüsist selgub, et Baltimaade turg saavutas mullu seni kõrgeima investeeringute taseme ning aasta lõpu seisuga oli Balti riikide era- ja riskikapitali fondide investeerimisreserv 1,1 miljardit eurot. Alates 2010. aastast on Baltimaade fondid kaasanud 2,2 miljardit eurot, kuid ainuüksi möödunud aastal oli kaasatud kapitali maht 298 miljonit eurot, sh riskikapitali fondide kogutud investeeringud ulatusid 244 miljoni euroni, mis on läbi aegade kõrgeim tase.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077