Autor: Tõnu Mertsina • 29. august 2023

Lisandväärtuse osakaal Eestis on alla Euroopa Liidu keskmist

Eesti peaks liikuma kõrgema lisandväärtusega majanduse poole. Selline eesmärk ja soovitus on antud Eesti ettevõtetele ja kogu majandusele.
Foto: Foto: Pixabay

Eesti viimaste aastate keskmine lisandväärtuse osakaal käibes on 44%, mis on allpool Euroopa Liidu keskmist. See aga ei tähenda tingimata meie majandusstruktuuri ebaõnnestumist. Kõrgeim lisandväärtuse osakaal on näiteks Kreekas, madalaim aga Luksemburgis. Kreeka on teatavasti olnud Euroopa Liidu üks nõrgema majandusega riike, seevastu Luksemburg on Euroopa rikkaim riik elaniku kohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077