Autor: Toostusuudised.ee • 12. oktoober 2023

Eesti majanduse olukord on allapoole rahuldavat taset

Eesti Konjunktuuriinstituudi ekspertide septembris antud hinnangul on Eesti majanduse olukord allapoole rahuldavat taset, kuid ilma oluliste muutusteta, kirjutab teemaveeb toostusuudised.ee.
Konjuktuuriinstituudi ekspertide hinnangul on majanduse suurim väljakutse ekspordi taastumine.Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Eesti Konjunktuuriinstituudi ekspertide septembrikuu hinnangutest nähtub, et Eesti majanduse hetkeolukord on septembris allapoole rahuldavat taset, kuid ootused olukorrale 6 kuu pärast on mõõdukalt positiivsed. Majanduskliimaindeks langes juuniga võrreldes 1,3 punkti ja on nüüd -20,7. Eesti ettevõttejuhtide ja tarbijate hinnanguid ühendav majandususaldusindeks oli septembris 79,5 punkti, mis on oluliselt halvem pikaajalisest keskmisest, kuid punkti võrra parem kui juunis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077