Autor: Finantsuudised.ee • 8. veebruar 2024

Eesti lükkab miinimummaksu rakendamise aastasse 2030

Valitsus kiitis heaks seadusemuudatused, millega Eesti ei kohalda miinimummaksu Euroopa Liidu vastava direktiivi alusel enne aastat 2030. Seniks kehtib maksu kohaldamisalasse kuuluvatele ettevõtetele teabe edastamise kohustus.
Rahandusminister Mart Võrklaev.
Foto: Andras Kralla

Aastast 2024 hakkas ELis ja mitmetes kolmandates riikides kehtima miinimumtulumaks suurkontsernidele, mille käive ulatub aastas üle 750 miljoni euro. Riigid, kus on vähem kui 12 suurkontserni emaühingut, saavad kasutada erandit, mille kohaselt ei pea miinimummaksu esimese kuue aasta jooksul kohaldama.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077