Autor: Finantsuudised.ee • 1. märts 2024

Citadele pank alandas Eesti 2024. aasta SKP kasvuprognoosi

Citadele panga uue makroprognoosi kohaselt kasvab Eesti SKT 2024. aastal 1,1% ning üheks suurimaks kasvu piduriks Eestis on erasektori kõrgem võlatase võrreldes Läti ja Leeduga, hindas Citadele panga ökonomist Alaksandras Izgorodinas. Möödunud aasta teises pooles prognoosis Citadele selle aasta kasvuks 2,6%.
Citadele panga ökonomist Alaksandras Izgorodinas.
Foto: Citadele

Aastal 2024 on Eesti majandust toetamas kolm peamist katalüsaatorit. Esiteks euroala majandustsükli paranemine. Stabiliseerumist on eelkõige märgata töötlevas sektoris, kus ettevõtete andmetel olid jaanuaris ladudes müümata kaubavarud üheksa kuu madalaimal tasemel. Hetkel tundub, et euroala majandus on tsüklilise taastumise lävel, mis on kasulik kõigile kolmele Balti riigile, sealhulgas Eestile.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077